Barion Pixel SMS ieftin şi SMS gratuit. Chiar există? - SeeMe

SMS ieftin şi SMS gratuit. Chiar există?

În scurt: nu există SMS gratuit, dar nincs măcar ieftin. Desigur, au fost încercări mai devreme şi o să fie şi în viitor, dar modelele de afacari bazate pe acestea nu pot fi menţinute pe lungă durată, dar nici măcar pe una scurtă. Aceste servicii au fost în viaţă mereu doar pentru un scurt timp, şi asta nu se va schimba. Citeşte mai departe şi află de ce!

SMS ieftin şi trimitere gratuită Pentru a clarifica ce ai citit până acum, da, există pagini de web pentru persoane fizice de pe care se poate trimite SMS gratuit, şi da, există chiar şi pagini de web specializate pentru trimitere de SMS de afaceri suspicios de ieftini, dar după un scurt timp se dovedeşte că sunt departe de a fi capabile să-ţi prezinte serviciul pe care l-au promis.

Să vedem problemele de calitate al acestora:

  • SMS-ul trimis nu este livrat, sau câteodată doar o fracţiune din cantitatea trimisä
  • nu există notificare de livrare despre SMS-urile trimise, de aceea nu vei ştii ce s-a întâmplat cu ele
  • ajung la ţintă mereu cu o întârziere, astfel planificarea devine imposibilă şi timpul de livrare a campaniei sau al mesajului de notificare va fi incert
  • mesajul conţine caractere codificate greşit în locul caracterelor suportate (seturi de caractere GSM sau Unicode), astfel nu poate fi citit. (Această problemă va afecta imaginea companiei tale în mod negativ)
  • mesajele legate (trimise în 2 sau 3 SMS-uri) vor fi livrate separat, sau doar într-o parte
  • serviciu clienţi inaccesibil, emaluri şi apeluri telefonice fără răspuns, încă o incertitudine
  • servere lente şi cu încărcare redusă, viteză de transmitere lentă, durata trimiterii imposibilă de planificat

De ce apar aceste probleme de calitate?

Deoarece întreprinderii de servicii de SMS gratuit sau ieftin trimit mesjalele printr-o conexiune internaţională de SMSC care nu include taxa de interconectare (interconnect), de aceea operatorii (Orange, Vodafone, Cosmote, Digimobil) vor bloca aceste mesaje în reţelele lor pe baza centrului de servicii SMSC. Desigur, nu toate SMSC-urile internaţionale sunt pe lista neagră, sunt printre ei mulţi de încredere care includ taxa de interconectare. În multe cazuri blocarea este prezisă de codificarea greşită, de raportul de livrare incomplet şi lipsa SMS-urilor legate. Serviciile de SMS-uri ieftine nu-şi pot permite parc de servere de fiabilitate ridicată, nici personal calificat, de aceea pe lângă incertitudinea trimiterii de SMS, calitatea serviciului clienţi (de fapt inexistent) va reflecta acest serviciu ieftin.

De ce nu plătesc taxa de interconectare?

Pentru că astfel nu vor putea garanta acest model de afaceri pe care au construit sercviciul de SMS ieftin şi gratuit, deoarece sursa de aprovizionare ieftină va dispărea, şi preţul unui SMS nu va mai fi atât de favorabil.

În concluzie, aceste servicii pot apărea favorabile la început dar în cele din urmă se dovede?te că sunt soluţia mai scumpă, datorită faptului că pe lângă pierderi financiare poate cauza şi pierdere de prestigiu, să nu mai vorbim despre griji, nervi şi timpul risipit.

Vrei să încerci un serviciu de încredere?
Nici o problemă, eşti la locul potrivit! La noi nu o să te întâlneşti cu surprize neplăcute.
Înregistrează-te şi convinge-te!

Aici poţi căuta printre articole.