Barion Pixel Wikipedia va fi trimisă în Africa prin SMS - SeeMe

Wikipedia va fi trimisă în Africa prin SMS

Lipsa telefoanelor inteligente cu internet a determinat Wikipedia să lanseze un serviciu pilot de SMS în Africa, încercând astfel să compenseze lipsa internetului în regiunile în curs de dezvoltare.

Wikipedia va lansa un serviciu pilot numit Wikipedia Zero, prin care se poate trimite articolele online prin SMS. Cu acest serviciu doresc să ajungă în primul rând la utilizatorii din Africa; aşa încearcă să compenseze lipsa internetului în regiunile în curs de dezvoltare. Serviciul a fost deja lansat în Kenya, şi instalaţia de testare va dura trei luni.

Dan Foy, responsabilul de proiect de la Wikipedia Foundation, zice că în țările în curs de dezvoltare telefoanele inteligente capabile de internet sunt rare şi din aceată cauză mai multe miliarde de oameni nu pot accesa Wikipedia de pe telefonul lor. De acum va fi altfel: utilizatorii trebuie doar să apeleze la un anumit număr de telefon şi vor primi un SMS care le invită să caute articole.

Telefoanele mobile ieftine sunt răspândite în Africa, serviciile de telefonie mobilă sunt mai avansate decât în alte ţări în curs de dezvoltare. Transferul de bani prin SMS de exemplu este foarte popular: M-Pesa, compania care se ocupă cu acest serviciu are 17 de milioane de abonaţi doar în Kenya.

Tom Jackson, editorul de HumanIPO, portalul de ştiri tehnologice, se bucură de această iniţiativă al Wikipediei. El a zis că mai multe ţări din Africa se ocupă cu încărcarea materialelor de informare pe internet, dar accesul la internet rămâne o problemă în continuare: majoritatea oamenilor folosesc telefonul în locul browser-ilor. Wikipedia Zero poate oferi o soluţie pentru această situaţie.

Aici poţi căuta printre articole.